Latar Belakang Team

INDIEPENDENT PARANORMAL KELANTAN (Persatuan Pengkaji Paranormal Bebas Kelantan) adalah salah satu komuniti bebas yang tidak ada kontrak khusus bagi mereka yang menyertai yang aktif menjalankan kajian dan penyiasatan tentang perkara2 berkaitan dengan kejadian2 aneh,misteri dan luar biasa iaitu aktiviti paranormal di negeri Kelantan Darul Naim.

Salam Pembuka Bicara


Assalamualaikum dan salam sejahtera 1MALAYSIA buat semua pengunjung dan pembaca blog kami.Terima kasih kami ucapkan kerana sudi meluangkan masa untuk sudi berkongsi maklumat mengenai perkara2 misteri dan mistik berkenaan dengan paranormal di Kelantan. Kami merasa teruja dan terharu atas sokongan semua pihak samada dari sektor kerajaan atau swasta kerana sudi memberi peluang kepada kami melakukan aktiviti mengkaji serba sedikit tentang mengenai apakah itu paranormal.Jadi teruskan bersama kami dari semasa ke semasa dan kami akan berusaha mendapatkan seberapa banyak maklumat mengenai kejadian2 misteri yang berlaku di sekitar negeri kami Kelantan ini.Terima kasih

Pengertian Paranormal Seluruh Dunia

APA ITU PARANORMAL? PARANORMAL adalah sesuatu yang tidak dapat dijelaskan dengan tepat. Pengertiannya meluas dan bukan hanya terhad kepada Pra-sains, telepati, telekinesis dan sebagainya. Sesuatu perkara yang pelik atau aneh yang sukar dijelaskan secara tepat melalui ilmu yang sedia ada boleh dikategorikan sebagai paranormal. Alam mistik atau alam ghaib, perihal melibatkan kebatinan atau kerohanian, fenomena UFO (Unidentified Flying Object), Bigfoot merupakan diantara cabang paranormal yang sering mendapat perhatian pengkaji paranormal seluruh dunia.

Tuesday, November 30, 2010

KEJADIAN ANEH BANGLO TINGGAL

 Berikut gambar di sebelah kiri adalah salah satu penampakan objek yang merupakan biasan cahaya terbentuk yang di kenali sebagai orbs. Gambar ini di tangkap dihadapan pintu masuk banglo tersebut.
 Satu lagi penampakan objek orbs di sebalik dinding yang terdapat dalam banglo tersebut.
 Orbs yang muncul diluar loteng tingkat bawah banglo.
 Muncul pula di sebelah salah seorang pengkaji yang sedang melakukan ujian suhu bahagian bawah ruang tamu banglo.
 Terdapat satu lagi orbs yang muncul di bahagian belakang pengkaji berhadapan dengan pintu besar banglo.
 Terdapat juga di luar banglo berhadapan dengan kereta para peserta.
 Muncul di sebelah dengan keadaan separuh bulat atas kepala pengkaji yang sedang meneliti imej di kamera bimbitnya.
 Muncul di bahagian bawah kaki pengkaji.Jika diperhatikan betul2 orbs tersebut seolah2 terbang ke atas secara menegak dari tanah rumput berhadapan dengan pintu pagar banglo itu..
 Satulagi objek aneh yang tidak dapat di kenal pasti. Ia mungkin biasan cahaya kamera atau asap.Mengikut analisa secaraterperinci,ia bukan lah kesan optik cahaya lampu atau asap pembakaran. Malah pada masa itu tiada sebarang pembakaran atau asap kelihatan muncul atau berbau dalambanglo itu.Jadi adakah lembaga ini yang di maksud oleh penduduk setempat itu?
 Pergerakan menerusi belukar2 dan tumbuhan menjalar di sekitar banglo itu.
Seolah2 objek itu mengekori dari belakang seorang pengkaji.

No comments:

Post a Comment